Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka fasolowo-śledziowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka idealna na kolację

Sałatka fasolowo-śledziowa

Składniki:

Sałatka fasolowo-śledziowa

 

  • 20 dag śledzie marynowane w oleju,
  • 1 szkl fasolka z puszki,
  • 4 szt jajka gotowane na twardo,
  • 3 szt ogórki konserwowe,
  • 1 szt jabłko,
  • 4 łyżki majonez kielecki,
  • 1 łyżka szczypiorek usiekany,
  • do smaku cukier,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka fasolowo-śledziowa
Jajka, ogórki, śledzie oraz jabłko pokroić w kostkę. Składniki włożyć do miski, dodać osączoną z zalewy fasolkę i szczypiorek. Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z pieczywem.