Sposób przygotowania:
Sałatka grecka
Sałatę lodową rwiemy bądź kroimy na kwadraty mniej więcej 2x2, w taką samą kostkę kroimy papryki, ogórka i fetę Pomidory kroimy w ósemki. Szczypior i koper drobno siekamy. Gdy dodajemy rzodkiewkę kroimy ją w zależności od rozmiaru na pół lub na cztery. Na dnie najlepiej przeźroczystej miski układamy warstwę: sałata,potem kukurydza,ogórki, 2 kolory papryki,feta, pomidory, szczypior i ewentualne rzodkiewki. I tak kolejne warstwy aż do wyczerpania składników. Na wierzch posypujemy koperkiem (i tylko na wierzch). Związku z tym, że nie dodaję do sałatki żadnego sosu typu winegret, jako dodatek - wspaniałe uzupełnienie- podaję w osobnej miseczce: ekspresowy sos majonezowo-keczupowy (przepis podałam wcześniej)
mania
msewka
Natala1210