Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa
1. Umytą marchewkę, pietruszkę, ziemniaki oraz selera gotujemy do miękkości.
2. Jajka gotujemy na twardo.
3. Ugotowane warzywa obieramy ze skóry i kroimy w drobniutką kosteczkę.
4. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy drobno.
5. Ugotowane jajka i ogórki kroimy drobno.
6. Pokrojone warzywa i jajka przekładamy do miski. Dodajemy odsączoną fasolę i groszek.
7. Doprawiamy solą, pieprz i dodajemy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły.
2. Jajka gotujemy na twardo.
3. Ugotowane warzywa obieramy ze skóry i kroimy w drobniutką kosteczkę.
4. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy drobno.
5. Ugotowane jajka i ogórki kroimy drobno.
6. Pokrojone warzywa i jajka przekładamy do miski. Dodajemy odsączoną fasolę i groszek.
7. Doprawiamy solą, pieprz i dodajemy majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły.