margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Sałatka jarzynowa na różowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sałatka jarzynowa z różowymi akcentami.

Sałatka jarzynowa na różowo

Składniki:

Sałatka jarzynowa na różowo

 

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa na różowo
Warzywa mogą być ugotowane z rosołu. Ale możemy je też ugotować osobno. Marchew, pietruszka i seler w osobnym garnuszku z dodatkiem vegety. Ziemniaki w lekko osolonej. Buraki gotujemy osobno. Warzywa gotujemy do miękkości. Jaja na twardo. Po ostygnięciu kroimy warzywa w kosteczkę mniejszą lub większą jak kto woli. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę skraplamy sokiem z cytryny. Ogórki w kosteczkę. Doprawiamy do smaku solą, świeżym pieprzem i słodką papryką. Dodajemy łyżeczkę musztardy, kilka łyżek majonezu (możemy też dodać łyżkę jogurtu naturalnego). Całość mieszamy i gotowe. Smacznego.