Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa wg LIDZIA
Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki w łupinach ugotowac we wrzątku. Ostudzic, obrac.
Groszek osączyc (podobnie ogórki - już pokrojone) na sitku.
Warzywa i jabłka pokroic w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wymieszac. Dodac majonez, przyprawic do smaku solą i pieprzem. Jeśli ktoś lubi, dla zwiększenia ostrości sałatki, można dodac 1-2 łyżki musztardy.
Sałatkę podawac udekorowaną w salaterce lub bezpośrednio na talerzykach.
Proporcje składników można zmieniac wg upodobań, jednak marchew powinna przeważac.
Groszek osączyc (podobnie ogórki - już pokrojone) na sitku.
Warzywa i jabłka pokroic w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wymieszac. Dodac majonez, przyprawic do smaku solą i pieprzem. Jeśli ktoś lubi, dla zwiększenia ostrości sałatki, można dodac 1-2 łyżki musztardy.
Sałatkę podawac udekorowaną w salaterce lub bezpośrednio na talerzykach.
Proporcje składników można zmieniac wg upodobań, jednak marchew powinna przeważac.