p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Sałatka kartoflana z tuńczykiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sałatka -tuńczyk pod jajeczną pierzynką

Sałatka kartoflana z tuńczykiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka kartoflana z tuńczykiem

 

  • 1 op. tuńczyka w sosie własnym,
  • 1 cebula,
  • 3 kartofle,
  • 3 szt. marchewki,
  • do smaku sól i pieprz,
  • 4 łyżki majonezu,
  • 5 jajek

 

Sposób przygotowania:

Sałatka kartoflana z tuńczykiem
Gotujemy w mundurkach 3 kartofle, oraz 3 marchewki ze skórką. Obieramy. Gotujemy 5 jajek na twardo. Cebulę, marchewkę i kartofle kroimy w drobną kostkę. Odcedzamy tuńczyka z zalewy i kładziemy na dnie miski, posypujemy pokrojoną cebulą, na niej kładziemy warstwę doprawionych solą i pieprzem pokrojonych kartofli (połowę), smarujemy 2 łyżkami majonezu, na nim kładziemy marchewkę pokrojoną w kostkę, a następnie resztę kartofli, smarujemy je 2 łyżkami majonezu, na wierzchu układamy posiekane za pomocą rozdrabniacza do jajek ugotowane jajka na twardo. Sałatkę schładzamy w lodówce. Nakładając starajmy się brać sałatkę od spodu.
Sałatka kartoflana z tuńczykiem
kładamy posiekane za pomocą rozdrabniacza do jajek ugotowane jajka na twardo.

Tagi:

jajko sosy jajka