Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Sałatka meksykańska z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sałatka meksykańska z ryżem plus papryka CHILI !

Sałatka meksykańska z ryżem

Składniki:

Sałatka meksykańska z ryżem

 

  • 2 cebule małe
  • Olej – 2 łyżki
  • 100 g ryżu
  • 200 ml wywaru z warzyw
  • Papryka chili
  • 100 g mięsa mielonego
  • Sól, pieprz
  • Pół awocado
  • 150 g jogurtu
  • Sok z cytryny – 1łyżka
  • 125 g konserwowej fasoli

 

Sposób przygotowania:

Sałatka meksykańska z ryżem
Cebulki pokroić w pierścienie i włożyć je do 1 łyżki rozgrzanego oleju. Wraz z ryżem dusić. Następnie zalać rosołem i dusić przez ok. 20 minut. Mięso przypiec na oleju, po 5 minutach dodać pierścienie chili, sól i pieprz. Miąższ z awokado utrzeć z jogurtem i sokiem cytrynowym, bez pestek. Dodać sól i pierz, chłodzić w lodówce. Zmieszać ze sobą fasolkę, ryż, szczypior i mielone mięso. Na końcu polać sosem z awocado.

Tagi:

mięso ryż