Sposób przygotowania:
Sałatka na ciepło z grillowanym serem halloumiETAP 1:
Bób i kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Paprykę oczyszczamy i kroimy w średniej wielkości kostkę, suszone pomidory w dwa razy mniejszą kostkę, a czosnek w cienkie plasterki.
ETAP 2:
Na patelnię z dwoma łyżkami oliwy z suszonych pomidorów wrzucamy czosnek i czerwoną paprykę, podsmażamy przez 2 minuty uważając, aby nie przypalić czosnku.
ETAP 3:
Do podsmażających się warzyw dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz ugotowany bób. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Smażymy do momentu aż cukinia zmięknie.
ETAP 4:
Gdy cukinia jest już miękka na patelnię wsypujemy ugotowaną kaszę i doprawiamy do smaku.
Na patelni grillowej na odrobinie oleju z suszonych pomidorów grillujemy ser halloumi pokrojony wcześniej na sześć plasterków. Podajemy jeszcze ciepłe.