Sposób przygotowania:
Sałatka na gorąco - Ratatouille
Bakłażana pokroić w plastry, ułożyć na talerzu i posypać solą.
Pozostawić na 20 min. Opłukać zimną wodą i osuszyć. Podgrzać olej, włożyć bakłażany i cebulę pokrojoną w plastry, podsmażyć aż będzie prawie przezroczysta. Stale uzupełniać olej.
Do rondla z bakłażanami i cebulą dodać Pokrojone paprykę, cukinię i czosnek. Smażyć 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać pomidory i przyprawić do smaku pieprzem. Gotować 15-20 min. na wolnym ogniu. Podawać na gorąco lub na zimno jako dodatek lub jako samodzielne danie.
Pozostawić na 20 min. Opłukać zimną wodą i osuszyć. Podgrzać olej, włożyć bakłażany i cebulę pokrojoną w plastry, podsmażyć aż będzie prawie przezroczysta. Stale uzupełniać olej.
Do rondla z bakłażanami i cebulą dodać Pokrojone paprykę, cukinię i czosnek. Smażyć 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać pomidory i przyprawić do smaku pieprzem. Gotować 15-20 min. na wolnym ogniu. Podawać na gorąco lub na zimno jako dodatek lub jako samodzielne danie.
Netka