Sposób przygotowania:
Sałatka na kilka kęsów
Liście sałaty i szpinaku umyć i dokładnie osuszyć. Rozłożyć w misce i przygotować pozostałe składniki. Jajko pokroić na ćwiartki, pomidora na cząstki, wędlinę pokroić na pół i zwinąć w rożki, cebule pokroić na cienkie paseczki, truskawkę na ćwiartki.
Składniki sosu wymieszać najlepiej umieszczając składniki w małym słoiczku, zakręcić zakrętkę i energicznie potrząsnąć kilka razy.
Na zieleninie rozłożyć przygotowane składniki, posypać grzankami i czarnuszką, polać sosem i na sam koniec dodać odrobinę szczypiorku i natki. Sałatka gotowa jest do spożycia.
Składniki sosu wymieszać najlepiej umieszczając składniki w małym słoiczku, zakręcić zakrętkę i energicznie potrząsnąć kilka razy.
Na zieleninie rozłożyć przygotowane składniki, posypać grzankami i czarnuszką, polać sosem i na sam koniec dodać odrobinę szczypiorku i natki. Sałatka gotowa jest do spożycia.
Magdalena88
zewa
O tak, smaczne :)
Holly
zewa
Dziękuję :)
Marika-
zewa
Wcale nie uważam tego za egoistyczne. Ja czasami robię właśnie porcje dla jednej osoby i przeważnie dla mojego męża. On uwielbia takie sałatki na szybko i jest moim " królikiem doświadczalnym ", hi, hi :)