Sposób przygotowania:
Sałatka owocowa z granatem
Arbuza, nektarynki, morele dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Banany, kiwi obrać ze skórki i pokroić w plastry.
Do miski wkładamy warstwami: arbuz, następnie banan, którego należy skropić sokiem z cytryny, aby nie stracił koloru. Następnie morele, wszystko polać 3 łyżkami miodu.
Na to kiwi, brzoskwinie i na wierzchu posypać wyłuskanym granatem. Wszystko zalać kolejnymi 3 łyżkami miodu.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Do miski wkładamy warstwami: arbuz, następnie banan, którego należy skropić sokiem z cytryny, aby nie stracił koloru. Następnie morele, wszystko polać 3 łyżkami miodu.
Na to kiwi, brzoskwinie i na wierzchu posypać wyłuskanym granatem. Wszystko zalać kolejnymi 3 łyżkami miodu.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.