AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Sałatka paprykowa w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pokrojona na drobno różnokolorowa papryka w zalewie octowej.

Sałatka paprykowa w marynacie

Składniki:

Sałatka paprykowa w marynacie

 

Sposób przygotowania:

Sałatka paprykowa w marynacie
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i białych błon. Pokroić na kawałki, a następnie na cieńsze lub grubsze paseczki.. Cebulę obrać i pokroić w krążki lub piórka. Do czystych słoików układać cebulę oraz pokrojoną paprykę. Zalać zalewą ( wcześniej zagotować wszystkie składniki zalewy i wystudzić ). Do każdego słoika włożyć po 2-3 listki laurowe z zalewy oraz rozdzielić resztę przypraw. Na koniec do każdego wlać po łyżce oliwy i pozakręcać. Pasteryzować ok. 15 minut od chwili zagotowania się wody. Wyjąć ostrożnie i zostawić do góry nogami do całkowitego wystygnięcia.