Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Sałatka rozmaitości w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka rozmaitości w galarecie - kolorowo i różnorodnie

Sałatka rozmaitości w galarecie

Składniki:

Sałatka rozmaitości w galarecie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka rozmaitości w galarecie
Marchewkę i kalarepkę pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. W rondlu roztopić masło, włożyć marchewkę, kalarepkę i pieczarki, dusić krótko, po czym zalać jedną szklanką wrzącej wody. Dodać kalafior podzielony na różyczki, szparagi pokrojone. Do prawie ugotowanych jarzynek, dodać groszek, fasolkę z konserwy, dogotować. 3 szklanki wywaru odlać, przecedzić, połączyć z żelatyną rozpuszczoną w małej ilości zimnego wywaru, zagotować, przyprawić do smaku. Osączone jarzynki ułożyć w szklanej salaterce, na których położyć ćwiartki ugotowanych na twardo jajek, plasterki kiszonego ogórka. Jarzynki zalać zimnym wywarem, włożyć do lodówki. Podawać po zakrzepnięciu galaretki.