Sposób przygotowania:
Sałatka rozmaitości- z mango, łososiem,
Rukolę płuczemy, odrywamy łodyżki, odsączamy z nadmiaru wody. Melona przecinamy wzdłuż na pół, usuwamy ziarenka i specjalną łyżeczką wycinamy kuleczki. Awokado obieramy ze skórki, usuwamy pestkę. Do rukoli dodajemy 1/3 miąższu z melona, około 15 dag pomidorków, 3/4 pokruszonych na mniejsze kawałki orzechów włoskich oraz pokrojone w kostkę awokado. Do oleju dodajemy ocet winny oraz miód, doprawiamy solą i pieprzem. Vinegretem zalewamy warzywa z melonem i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Sałatkę rozkładamy do powstałych skorupek z melona. Przybieramy kulkami melona, pozostałymi pomidorkami oraz pokrojonym w kosteczkę wędzonym łososiem.Posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią, pokruszonym serem oraz pozostałymi orzechami włoskimi.