Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Sałatka szpinakowo- pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka zdrowa sałatka z młodym szpinakiem

 Sałatka szpinakowo- pomidorowa

Składniki:

Sałatka szpinakowo- pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka szpinakowo- pomidorowa
Szpinak dokładnie przebieramy i płuczemy (delikatnie, aby nie uszkodzić liści), odsączamy z nadmiaru wody. Dodajemy pokrojone w szesnastki oba pomidory oraz pokrojonego w ćwiartki talarków ogórka, którego wcześniej obieramy ze skórki. Ocet mieszamy z oliwą, doprawiamy do smaku płynnym miodem, odrobiną soli i pieprzem. Sosem polewamy warzywa i dokładnie, ale bardzo delikatnie mieszamy. Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.