Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1347]

Sałatka wielowarzywna na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna sałatka wielowarzywna

Sałatka wielowarzywna na zimę Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka wielowarzywna na zimę

 

Sposób przygotowania:

Sałatka wielowarzywna na zimę
Warzywa umyć, osączyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Kalafiora i brokuła podzielić na różyczki. Z fasoli szparagowej odciąć końcówki. Wlać wodę do garnka, dodać sól i zagotować. Do wrzącej wody wrzucić fasolkę, brokuła i kalafiora, gotować przez 3 minuty, wybrać łyżką cedzakową. Następnie do tej samej wody wrzucić paprykę, sparzyć. Gorące warzywa wkładać do słoików. Do każdego słoika dodać po listku, łyżce oleju i gorczycę. ZALEWA Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól i ziele angielskie, zagotować. Gorącą zalewą zalać sałatkę, zakręcić słoiki, odstawić do góry dnem.
Sałatka wielowarzywna na zimę
Kalafiora i brokuła podzielono na różyczki papryka pokrojona w paski
Sałatka wielowarzywna na zimę
Fasolka szparagowa podgotowana we wrzącej i osolonej wodzie
Sałatka wielowarzywna na zimę
Gorące warzywa zostały ułożone w słoikach