Sposób przygotowania:
Sałatka winogronowo-drobiowa
Winogrona umyć, oczyścić, przeciąć na pół, usunąć pestki, włożyć do miseczki. Dymkę oczyścić, pokroić w pierścienie. Cebulę obrać, posiekać. Kiełki opłukać, dobrze odsączyć. Składniki połączyć.
Ocet wymieszać ze szczyptą pieprzu, soli i olejem. Zalać winogrona, dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut.
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać margarynę, po czym smażyć na niej mięso 6-8 minut z każdej strony.
Następnie zdjąć z ognia, pokroić w plastry, podawać z winogronami.
Ocet wymieszać ze szczyptą pieprzu, soli i olejem. Zalać winogrona, dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut.
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać margarynę, po czym smażyć na niej mięso 6-8 minut z każdej strony.
Następnie zdjąć z ognia, pokroić w plastry, podawać z winogronami.