Aga Z.

Aga Z.

Szef Kuchni
[Przepisów: 124]

Sałatka włoska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

powiew Italii na talerzu

Sałatka włoska

Składniki:

Sałatka włoska

 

  • 1 seler
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki fasolki drobnej
  • 4 łyżki zielonego groszku
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • sok cytrynowy
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy

Sposób przygotowania:

Sałatka włoska
Fasolkę namoczyć w letniej wodzie, ugotować. Warzywa ugotować. Ziemniaki ugotować oddzielnie w skórkach. Ziemniaki, cebulę, jabłka, ogórki kiszone obrać. Wszystkie jarzyny, jabłka pokroić w kostkę, dodać fasolkę, osączony groszek, doprawić do smaku. Polać sokiem cytrynowym, wymieszać z majonezem i musztardą. Przybrać cząstkami jajek ugotowanych na twardo.