Sposób przygotowania:
Sałatka z biała kaszą gryczaną
Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, a następnie wystudzić.
Ogórka oskrobać i pokroić w kostkę. Wyciąć głąb z cykorii i drobno ją pokroić. Posiekać umyty szczypiorek. Odcedzić kukurydzę oraz czarne oliwki. Pokroić drobno 1/2 białej części pora.
Wymieszać razem cykorię, pora, oliwki, kostkę z ogórka, kukurydzę, szczypiorek oraz kaszę. Doprawić do smaku pieprzem dodać majonez i ponownie wymieszać.
Przed podaniem wstawić na 30 minut do lodówki.
Ogórka oskrobać i pokroić w kostkę. Wyciąć głąb z cykorii i drobno ją pokroić. Posiekać umyty szczypiorek. Odcedzić kukurydzę oraz czarne oliwki. Pokroić drobno 1/2 białej części pora.
Wymieszać razem cykorię, pora, oliwki, kostkę z ogórka, kukurydzę, szczypiorek oraz kaszę. Doprawić do smaku pieprzem dodać majonez i ponownie wymieszać.
Przed podaniem wstawić na 30 minut do lodówki.