Sposób przygotowania:
Sałatka z bobem, bekonem i pomidorem
Boczek obsmażamy z szalotką i wystudzamy. W blenderze miksujemy olej z pestkami słonecznika, połową pomidorów suszonych, sokiem z cytryny, czosnkiem, bazylią i przyprawami.
Bób przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy świeże pomidory, pozostałe pomidory suszone, szalotkę z boczkiem, przygotowany wcześniej sos i delikatnie mieszamy doprawiając do smaku.
Podajemy na chrupiących grzankach bagietki z kolorowymi sałatami.
Fot. Fit&Easy
Bób przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy świeże pomidory, pozostałe pomidory suszone, szalotkę z boczkiem, przygotowany wcześniej sos i delikatnie mieszamy doprawiając do smaku.
Podajemy na chrupiących grzankach bagietki z kolorowymi sałatami.
Fot. Fit&Easy
kołczu
agabi22
i ja z chęcią bym spróbowała:)