Sposób przygotowania:
Sałatka z bobem i kiełkami brokuła
Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości, studzimy. Bób wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez 5 minut. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą i ponownie odcedzamy. Obieramy z łupinek. Rzodkiewki dokładnie myjemy, kroimy w cienkie półtalarki lub ćwiartki talarków.
Olej mieszamy z octem winnym, miodem i musztardą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki kroimy na ćwiartki, dodajemy drobno posiekany koperek, rzodkiewkę i pokrojone n pół lub na ćwiartki pomidorki. Wlewamy sos i dokładnie mieszamy. Sałatkę układamy na miseczce wyłożonej kiełkami brokuła. Przybieramy ziarenkami bobu. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Olej mieszamy z octem winnym, miodem i musztardą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki kroimy na ćwiartki, dodajemy drobno posiekany koperek, rzodkiewkę i pokrojone n pół lub na ćwiartki pomidorki. Wlewamy sos i dokładnie mieszamy. Sałatkę układamy na miseczce wyłożonej kiełkami brokuła. Przybieramy ziarenkami bobu. Podajemy od razu po przygotowaniu.
kołczu
Netka