Sposób przygotowania:
Sałatka z botwinką i buraczkiem pieczonym
Z botwinki młode listki i rukolę umyć i osuszyć, buraczki czerwone umyć i zawinąć w folię aluminiową. Włożyć na blaszkę i piec w piekarniku około 50 minut, wystudzone obrać i zetrzeć na grubszej tarce. Mandarynki obrać i pokroić na małe cząstki, Ananasy osączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
Na talerzu ułożyć listki botwinki rukolę, dodać starte buraczki, mandarynkę i ananasy. Pomidorki suszone pokrojone na połówki.
Całość polać oliwą z pomidorków suszonych, przyprawić pieprzem i ziołami.
Na talerzu ułożyć listki botwinki rukolę, dodać starte buraczki, mandarynkę i ananasy. Pomidorki suszone pokrojone na połówki.
Całość polać oliwą z pomidorków suszonych, przyprawić pieprzem i ziołami.