Sposób przygotowania:
Sałatka z botwinki, szpinaku i ogórka małosolnego
Ugotowane i ostudzone młode ziemniaki pokroić w kostkę. Ogórki małosolne pokroić w średnią kostkę. Dodać posiekany koperek, drobno pokrojone łodyżki młodej botwinki oraz sól i pieprz.
Młode listki szpinaku oraz botwinki umyć i dokładnie odsączyć albo odwirować w wirówce do sałaty - dodać do pozostałych składników.
Sałatkę wymieszać, skropić sokiem z cytryny i olejem.
Podawać jako samodzielne danie z dodatkiem świeżej bagietki lub tostów.
Młode listki szpinaku oraz botwinki umyć i dokładnie odsączyć albo odwirować w wirówce do sałaty - dodać do pozostałych składników.
Sałatkę wymieszać, skropić sokiem z cytryny i olejem.
Podawać jako samodzielne danie z dodatkiem świeżej bagietki lub tostów.