Sposób przygotowania:
Sałatka z cukini z papryką
Cukinie obrać, pokroić w paski, wrzucić do miski. Sól rozpuścić w wodzie, zalać zalewą cukinie, odstawić na 2 godziny.
Paprykę i pora oczyścić, pokroić w paski, posolić i odstawić na 2 godziny.
Przygotować słoiki, na dno każdego wrzucić 1 liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki gorczycy, 4 ziarna pieprzu.
Z warzyw odlać sok, wszystko razem wymieszać dodając koper. Ułożyć sałatkę w słoikach.
Wymieszać zalewę, zalać warzywa. Pasteryzować 5-8 minut.
Paprykę i pora oczyścić, pokroić w paski, posolić i odstawić na 2 godziny.
Przygotować słoiki, na dno każdego wrzucić 1 liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki gorczycy, 4 ziarna pieprzu.
Z warzyw odlać sok, wszystko razem wymieszać dodając koper. Ułożyć sałatkę w słoikach.
Wymieszać zalewę, zalać warzywa. Pasteryzować 5-8 minut.
góralka