Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z dorsza

         
ocena: 5/5 głosów: 1194

Rybę oczyścić i sprawić, ugotować w osolonej wodzie razem z warzywami. Mięso ryby

Sałatka z dorsza

Składniki:

Sałatka z dorsza

 

  • 1/2 kg dorsza
  • 30 dag włoszczyzny (marchewka, pietruszka, seler, por, cebula)
  • 10 dag kwaszonych ogórków
  • 10 dag pomidorów
  • 5 dag cebuli
  • 10 dag jabłek
  • 1 1/2 szklanki majonezu
  • łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z dorsza
Rybę oczyścić i sprawić, ugotować w osolonej wodzie razem z warzywami. Mięso ryby wyjąć, pokroić na niewielkie kawałki. Ogórki, pomidory, cebulę i jabłka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku najpierw musztardą, potem ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. Podawać z białym pieczywem.