Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolki szparagowej
Fasolkę ugotować z dodatkiem gałki muszkatołowej ,1 łyżeczki soli,1 łyżki cukru i 5 ziaren ziela angielskiego.
Fasolkę czerwoną odcedzić / nie wylewać sosu / paprykę sparzyć ściągnąć skórkę pokroić w kostkę, odcedzić kukurydzę. Połączyć składniki dodając przepuszczone przez praskę 2 ząbki czosnku (jeżeli ktoś lubi bardziej wyrazisty smak czosnku można dodać więcej) dodać pozostałą sól i cukier wymieszać.
Sos:
Jogurt ,majonez ,bazylię, keczup, sos z zalewy fasoli czerwonej (50-100 ml) sól wg uznania Wymieszać zalać sałatkę można doprawić cukrem aby wyłagodzić smak czosnku.
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa
Fasolkę czerwoną odcedzić / nie wylewać sosu / paprykę sparzyć ściągnąć skórkę pokroić w kostkę, odcedzić kukurydzę. Połączyć składniki dodając przepuszczone przez praskę 2 ząbki czosnku (jeżeli ktoś lubi bardziej wyrazisty smak czosnku można dodać więcej) dodać pozostałą sól i cukier wymieszać.
Sos:
Jogurt ,majonez ,bazylię, keczup, sos z zalewy fasoli czerwonej (50-100 ml) sól wg uznania Wymieszać zalać sałatkę można doprawić cukrem aby wyłagodzić smak czosnku.
Przepis umieszczony za zgodą Pana Władysława Surlasa
Gość
Glumanda
Lechu
Fakt, to nie ta fota! Zgosilem poprawną do podmiany, ale jest w moderacji.
pozdrawiam
Lechu
Lechu
Fote juz zmienieli!