Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Sałatka z fasolki szparagowej z rukolą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chrypiąca, bardzo smaczna sałatka ze świeżych warzyw z sosem ziołowym. Idealnie sprawdzi się podana do mięs i ryb z grilla.

Sałatka z fasolki szparagowej z rukolą

Składniki:

Sałatka z fasolki szparagowej z rukolą

 

 

  • Sos:
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolki szparagowej z rukolą
Z fasolki odciąć końce, umyć.

Gotować do miękkości z dodatkiem soli, odcedzić, ostudzić.

Pomidory, paprykę oraz obrane ogórki pokroić w kostkę.

Rzodkiewki w plasterki.

Szczypior wraz z dymką posiekać drobno.

Składniki na sos wymieszać razem.

Warzywa umieścić w misce, wlać sos ziołowy.

Dokładnie wymieszać.