Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowaną cukinia z camembert
Patelnię grillową rozgrzać. Umytą i suchą cukinie pokroić w plastry o grubości około 2-3 mm. Łyżkę oleju rozsmarować po patelni i ułożyć cukinię. Grillować aż nabierze ładnych brązowych pasków. Zdjąć z patelni i przełożyć na ręcznik papierowy. Następnie na patelni położyć grube plastry pomidora i także go grillować. Zdjąć i położyć na ręcznik papierowy. Ogórka obrać i pokroić w dużą kostkę. Sprawione rzodkiewki pokroić na ćwiartki a potem na plasterki. Cebulkę drobno posiekać. Pozbawioną nasion paprykę pokroić w małą kostkę. Natkę i koperek drobno posiekać. Plastry cukinii pokroić w słupki i przełożyć do miski z resztą warzyw. Pomidora obrać ze skórki i także przełożyć do miski. Ser pokroić w plastry a plastry na słupki. Dodać do miski. W osobnej miseczce wymieszać sól z pieprzem, olejem, miodem i octem balsamicznym aż sól się rozpuści. Dressing wylać na sałatkę i delikatnie wymieszać. Odstawić na kwadrans do lodówki. Smacznego!
mysza75
gosia56
monikaT83