Sałatka z grzybów marynowanych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grzybki małe zostawić w całości, duże pokroić. Pomidory pokroić na kawałki. Jajka pokroić na cząstki. Ziemniaki pokroić w grubą ko

Sałatka z grzybów marynowanych

Składniki:

Sałatka z grzybów marynowanych

 

  • 200 g marynowanych grzybów (mogą być mieszane: maślaki, gąski, kurki, prawdziwki, podgrzybki)
  • 3-4 ugotowane ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2 jajka na twardo
  • 2 pomidory
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • ½ łyżeczki ziaren kminku
  • ½ pęczka koperku

  • Sos
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • 1 łyżeczka majonezu,
  • 1 łyżeczka cukru
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z grzybów marynowanych
Grzybki małe zostawić w całości, duże pokroić. Pomidory pokroić na kawałki. Jajka pokroić na cząstki. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę, cebul ę obrać i posiekać drobno, posypać kminkiem. Groszek konserwowy odcedzić. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki, zrobić sos z ubitej oliwy z musztardą, majonezem, cukrem, solą, pieprzem. Polać sałatkę, lekko wymieszać – nie naruszając składników. Posypać posiekanym koperkiem.