Sposób przygotowania:
Sałatka z grzybów - przetwory
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy ją na rozgrzaną w rondlu oliwę i dusimy, aż będzie miękka.
W tym czasie dokładnie myjemy i oczyszczamy grzyby, a następnie kroimy je w paski. Wrzucamy grzyby do cebuli i dusimy przez około 15-20 minut.
Po tym czasie dodajemy przyprawy, ocet oraz koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze kilka minut, a następnie przekładamy sałatkę do słoików. Pasteryzujemy przez około 20 minut.
W tym czasie dokładnie myjemy i oczyszczamy grzyby, a następnie kroimy je w paski. Wrzucamy grzyby do cebuli i dusimy przez około 15-20 minut.
Po tym czasie dodajemy przyprawy, ocet oraz koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze kilka minut, a następnie przekładamy sałatkę do słoików. Pasteryzujemy przez około 20 minut.