kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka z kapusty pekińskiej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinię odcedzić z syropu. Po oczyszczeniu kapustę drobno poszatkować.

Sałatka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Sałatka z kapusty pekińskiej

 

  • kapusta pekińska 65 dag
  • brzoskwinia 1 puszka
  • rodzynki 6 dag
  • majonez 1 mały słoik
  • śmietana 5 łyżki
  • curry pół łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapusty pekińskiej
Kapustę i rodzynki umyć. Brzoskwinię odcedzić z syropu. Po oczyszczeniu kapustę drobno poszatkować. Brzoskwinię pokroić na małe kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą, aby zmiękły, następnie odcedzić. Wszystkie składniki starannie wymieszać. W osobnej miseczce połączyć śmietanę z majonezem i przyprawami. Sosem tym polać sałatkę i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem wymieszać.