Sposób przygotowania:
Sałatka z kaszy jęczmiennej i pieczonej papryki
Papryki myjemy, kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne i układamy na folii aluminiowej skórką do góry. Wkładamy do piekarnika na opcję grill i zapiekamy do czasu, aż skórka sczernieje.
Pod koniec pieczenia papryki, układamy obok niej pomidorki koktajlowe i razem zapiekamy. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia.
Następnie mieszamy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, kilkoma kroplami soku z cytryny i naturalną przyprawą do sałatek. Z przestudzonych papryk ściągamy skórkę, kroimy w paseczki i mieszamy z kaszą.
Następnie dodajemy listki świeżej bazylii i opłukane z zalewy kapary. Jeśli zdecydowaliśmy się na dodatek boczku, również mieszamy go z sałatką.
Sałatkę przekładamy na półmisek, układamy na niej pieczone pomidorki koktajlowe i polewamy łyżką oliwy oraz doprawiamy odrobiną przyprawy do sałatek.
Pod koniec pieczenia papryki, układamy obok niej pomidorki koktajlowe i razem zapiekamy. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia.
Następnie mieszamy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, kilkoma kroplami soku z cytryny i naturalną przyprawą do sałatek. Z przestudzonych papryk ściągamy skórkę, kroimy w paseczki i mieszamy z kaszą.
Następnie dodajemy listki świeżej bazylii i opłukane z zalewy kapary. Jeśli zdecydowaliśmy się na dodatek boczku, również mieszamy go z sałatką.
Sałatkę przekładamy na półmisek, układamy na niej pieczone pomidorki koktajlowe i polewamy łyżką oliwy oraz doprawiamy odrobiną przyprawy do sałatek.