Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Kotleciki z kaszy jęczmiennej z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotleciki z kaszy jęczmiennej, białego sera i szczypiorku

Kotleciki z kaszy jęczmiennej z serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki z kaszy jęczmiennej z serem

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kaszy jęczmiennej z serem
Kaszę ugotować i ostudzić. Cebulę obrać, umyć i posiekać, a następnie podsmażyć na oleju. Do kaszy dać biały pokruszony ser, podsmażoną cebulkę, posiekany szczypiorek, przyprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać na gładka masę. Następnie dodać jajko i tyle bułki tartej, aby masa dobrze się dała formować. Z powstałej masy formować kotleciki obtaczając je w bułce tartej. Smażyć je na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z sosami i różnymi sałatkami.
Kotleciki z kaszy jęczmiennej z serem
Z masy jęczmienno serowej formować owalne kotleciki.
Kotleciki z kaszy jęczmiennej z serem
Kaszę ugotować i ostudzić, dodać ser, cebulkę i wyrobić masę.