Sposób przygotowania:
sałatka z kiełkami i dorszem w cieście
• rybę kroimy na kawałki średniej wielkości,
• przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z 1/2 limonki,
• z mąki kukurydzianej, wody i soli robimy ciasto,
• rybę zanurzamy w cieście, a następnie smażymy na głębokim oleju aż się zrumieni,
• przekładamy na papierowy ręcznik żeby pozbyć się nadmiaru oleju,
• cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę,
• na patelni rumienimy cebulę, dodajemy pieczarki i chwilę smażymy,
• przyprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym,
• na talerzach rozkładamy umyte i osuszone kiełki, na nich kładziemy rybę,
• następnie całość posypujemy pieczarkami i uprażonym na suchej patelni sezamem,
• całość skropić sokiem z limonki i posypać solą i pieprzem
• przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z 1/2 limonki,
• z mąki kukurydzianej, wody i soli robimy ciasto,
• rybę zanurzamy w cieście, a następnie smażymy na głębokim oleju aż się zrumieni,
• przekładamy na papierowy ręcznik żeby pozbyć się nadmiaru oleju,
• cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę,
• na patelni rumienimy cebulę, dodajemy pieczarki i chwilę smażymy,
• przyprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym,
• na talerzach rozkładamy umyte i osuszone kiełki, na nich kładziemy rybę,
• następnie całość posypujemy pieczarkami i uprażonym na suchej patelni sezamem,
• całość skropić sokiem z limonki i posypać solą i pieprzem