Sposób przygotowania:
Sałatka z kozim serem 3
Cebulę pokrój na plasterki,smaż z oliwą,octem i cukrem,aż zmięknie,a płyn zmniejszy swoją objętość.Do garnka wlej wino,wrzuć buraka,kardamon,dolej ocet balsamiczny i dodaj cukier.Gdy burak będzie miękki,pokrój go w kostkę.Wywar gotuj na dużym ogniu,aż wyparuje połowa.dopraw solą i pieprzem,dolej koncentrat,wrzuć kostki buraka i gotuj 3-4 minuty.Cukinię przekrój wzdłuż i pokrój na bardzo cienkie plastry.Wrzuć na minutę do garnka z wrzącą osoloną wodą.Wyjmij i ułóż ją na desce tak,aby plastry nachodziły na siebie.Ułóż na każdym łyżkę cebuli,kozi ser i zawiń w rulon.Podgrzewaj go na patelni przez około 8 minut.Na talerzu połóż mix sałat,buraki z sosem,a na wierzchu roladki z koziego sera.