Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i bekonem
Piersi z kurczaka płuczemy i osuszamy, obtaczamy w panierce do drobiu, jeżeli chcemy by panierka była grubsza obtaczamy w panierce - roztrzepanym jajku i ponownie w panierce. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Przekładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy bekon. Mix salat płuczemy osuszamy, przekładamy do miski, dodajemy pomidorki koktajlowe ( można przekroić na pół). Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tak aby powstały jak najdłuższe nitki. Marchewkę przekładamy do reszty warzyw. SOS: mieszamy mleko ze śmietana i przeciśniętym przez praskę czosnkiem- opcjonalnie można dodać kilka kropel soku z cytryny. Kurczaka i bekon kroimy na kawałki, układamy na sałacie, Całość polewamy sosem. Smacznego:)