Sposób przygotowania:
Sałatka z nutką czarnuszki
Składniki na sos umieścić w małym słoiczku, zakręcić zakrętkę i energicznie potrząsając wymieszać je. Liście sałaty, roszponki, pietruszki i pora umyć i osuszyć np. w suszarce do sałaty. Ogórka małosolnego przekroić wzdłuż na pół a następnie ukośnie w plasterki. Pora również pokroić w plasterki pod skosem. Kulki mozzarelli przekroić na ćwiartki. Sałatę rzymską, natkę i roszponkę porwać na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzu. Następnie rozłożyć pora, plasterki ogórka, paprykę. Każdy plasterek kiełbasy złożyć na pół i zwinąć w stożek, ułożyć na talerzu z sałatą. Potem ułożyć mozzarellę i oliwki, posypać czarnuszką. Na koniec sałatkę polać przygotowanym sosem. Podawać po około pięciu minutach.
gusia1000