Sposób przygotowania:
Sałatka z papryką, oliwkami i awokado
Sałatę lodową lub kruchą i czosnek niedźwiedzi opłukać, osuszyć i pokroić drobno.
Paprykę czerwoną umyć i wyjąc nasiona, pokroić w kostkę. Awokado obrać ze skórki i pokroić na małe plasterki lub kostkę. Oliwki czarne i zielone pokroić w krążki wcześniej osączone z zalewy.
Wyłożyć na półmisek sałatę zieloną, czosnek niedźwiedzi, dodać pokrojoną paprykę czerwoną, oliwki, awokado i skropić sokiem z cytryny. Posypać bazylią i oregano, przyprawić pieprzem.
Polać olejem rzepakowym, wymieszać i życzę smacznego :)
Paprykę czerwoną umyć i wyjąc nasiona, pokroić w kostkę. Awokado obrać ze skórki i pokroić na małe plasterki lub kostkę. Oliwki czarne i zielone pokroić w krążki wcześniej osączone z zalewy.
Wyłożyć na półmisek sałatę zieloną, czosnek niedźwiedzi, dodać pokrojoną paprykę czerwoną, oliwki, awokado i skropić sokiem z cytryny. Posypać bazylią i oregano, przyprawić pieprzem.
Polać olejem rzepakowym, wymieszać i życzę smacznego :)