Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczarkami i Gorgonzolą
Przygotować sos:
Olej, ocet i wino energicznie wymieszać, przyprawić solą oraz pieprzem.
Ser pokroić w kostkę. Rukolę opłukać osuszyć i rozłożyć na talerzu. Śliwki umyć (mrożone rozmrozić), oczyścić z pestek pokroić w paski. Winogrona umyć, osączyć, przekroić i oczyścić z pestek. Pieczarki oczyścić, starannie opłukać i cienko pokroić. Na rukoli koliście rozłożyć plasterki pieczarek, paski papryki oraz śliwek i polać sosem. Pośrodku ułożyć kostki sera na przemian z winogronami. Sałatkę posypać orzechami. Podawać z pieczywem, najlepiej włoskim chlebkiem Ciabatta.
Olej, ocet i wino energicznie wymieszać, przyprawić solą oraz pieprzem.
Ser pokroić w kostkę. Rukolę opłukać osuszyć i rozłożyć na talerzu. Śliwki umyć (mrożone rozmrozić), oczyścić z pestek pokroić w paski. Winogrona umyć, osączyć, przekroić i oczyścić z pestek. Pieczarki oczyścić, starannie opłukać i cienko pokroić. Na rukoli koliście rozłożyć plasterki pieczarek, paski papryki oraz śliwek i polać sosem. Pośrodku ułożyć kostki sera na przemian z winogronami. Sałatkę posypać orzechami. Podawać z pieczywem, najlepiej włoskim chlebkiem Ciabatta.
darek112
Glumanda
45Kazik