Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonych buraczków
Buraczki razem ze skórą piec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 180*C przez godzinę.
W tym czasie ugotować fileta z indyka w posolonej wodzie. Z pomarańczy wykroić cząsteczki bez białych części. Orzechy drobno posiekać- można dodatkowo podprażyć na patelni.
Upieczone i ostudzone buraczki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Z paru plasterków wykroić gwiazdki. Ostudzonego fileta pokroić w kostkę i wyłożyć na buraczki. Następnie dodać pomarańczę i orzechy.
Z podanych składników zrobić dressing i polać po sałatce. Smacznego!
W tym czasie ugotować fileta z indyka w posolonej wodzie. Z pomarańczy wykroić cząsteczki bez białych części. Orzechy drobno posiekać- można dodatkowo podprażyć na patelni.
Upieczone i ostudzone buraczki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Z paru plasterków wykroić gwiazdki. Ostudzonego fileta pokroić w kostkę i wyłożyć na buraczki. Następnie dodać pomarańczę i orzechy.
Z podanych składników zrobić dressing i polać po sałatce. Smacznego!
zbysiowa