Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Sałatka z pieczonych buraczków

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Czerwone buraczki z pomarańczą, orzechami i indykiem. Smaczne połączenie nie tylko na świąteczny stół.

Sałatka z pieczonych buraczków Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka z pieczonych buraczków

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczonych buraczków
Buraczki razem ze skórą piec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 180*C przez godzinę.

W tym czasie ugotować fileta z indyka w posolonej wodzie. Z pomarańczy wykroić cząsteczki bez białych części. Orzechy drobno posiekać- można dodatkowo podprażyć na patelni.

Upieczone i ostudzone buraczki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Z paru plasterków wykroić gwiazdki. Ostudzonego fileta pokroić w kostkę i wyłożyć na buraczki. Następnie dodać pomarańczę i orzechy.

Z podanych składników zrobić dressing i polać po sałatce. Smacznego!
Sałatka z pieczonych buraczków
Upieczone i wystudzone buraczki obrać ze skóry.

Tagi:

buraki indyk