Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka z pomidorów po hiszpańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Podawać z pieczywem.

Sałatka z pomidorów po hiszpańsku

Składniki:

Sałatka z pomidorów po hiszpańsku

 

  • 6 średnich pomidorów
  • 2 średnie cebule
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki startego ostrego żółtego sera
  • 1 łyżka posiekanego zielonego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z pomidorów po hiszpańsku
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać oliwę, pokrojone w ósemki jajka, koperek i oliwę. Wszystko wymieszać. Posolić i popieprzyć. Posypać startym żółtym serem