Sposób przygotowania:
Sałatka z prażonymi wiórkami
Czystą pierś kroimy w kostkę zalewamy marynatą, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 10 minut. Na suchej patelni prażymy wiórki aż się ładnie zarumienią, zsypujemy na talerzyk. Na patelnię wlewamy mięso razem z marynatą. Podpiekamy tak długo aż się zarumieni i odparuje cały płyn. Odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy na ćwiartki a następnie na pióra. Mieszamy dokładnie z poszatkowaną kapustą. Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. A następnie kroimy w kostkę. Układamy na sitku aby pozbyć się nadmiaru soku. Rzodkiewki kroimy w plasterki,a obraną pomarańczę w kostkę. Dodajemy pierś, posypujemy połową wiórków i dokładnie mieszamy. Składniki na sos mieszamy w naczyniu, polewamy sałatkę i ponownie mieszamy, aby sos dotarł do każdego składnika. Przed podaniem wierzch posypujemy resztką wiórków.