Milycooking

Milycooking

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Sałatka z rukolą, tuńczykiem i granatem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dzisiaj w mojej propozycji sałatka z rukolą, tuńczykiem i granatem. Bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu idealna na przystawkę albo lekką kolacje. Jestem wręcz przekonany, że takie połączenie smaków was zaskoczy ale też wam się spodoba.

Sałatka z rukolą, tuńczykiem i granatem

Składniki:

Sałatka z rukolą, tuńczykiem i granatem

 

  • Rukola 100 g
  • Tuńczyk z puszki w sosie własnym 100 g
  • Ser gorgonzola 20 g
  • Granat 50 g
  • Kapary 15 g
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z rukolą, tuńczykiem i granatem

sposób przygotowania:

Tak jak wspomniałem na samym początku sałatkę robi się bardzo szybko, można ją wykonać w razie niezapowiedzianych gości. Zaczynamy od umycia i wysuszenia rukoli.
Następnie przekładamy ją do naczynia, w którym będzie nasza sałatka. Dodajemy odciśniętego tuńczyka ( odciśnijcie go starannie, nie może “puszczać” sosu w którym był bo popsuje wygląd sałatki). Gorgonzole kroimy w małe paseczki i dodajemy do rukoli i tuńczyka. Między tuńczyka a ser układamy kapary, wszystko posypujemy pestkami granatu. Przed podaniem polewamy sałatkę oliwą z oliwek i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i solą gruboziarnistą. Mówiłem, że proste i szybkie, a smak na pewno zaskoczy. Smacznego !!