marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sałatka z tuńczyka po tajsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Tuńczyka wyjąć z puszek,odsączyć,a następnie rozgnieść w misce widelcem,dodać ugotowane,obrane,posiekane jajo i całą resztę.Doprawić,wymiesz

Sałatka z tuńczyka po tajsku.

Składniki:

Sałatka z tuńczyka po tajsku.

 

  • 2 puszki tuńczyka w zalewie,
  • puszka groszku konserwowego,
  • 1 jajko ugotowane,
  • 35 g.grzybków mun namoczonych,
  • słoiczek kiełków sojowych,
  • 35 g.pędów bambusa,
  • 1 papryczka chilli(mała),
  • sos słodko-kwaśny lub z limonki.

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka po tajsku.
Tuńczyka wyjąć z puszki na sitko,odsączając przy okazji,tak sa-
-mo jak groszek konserwowy,kiełki sojowe i pędy z bambusa.,a potem rozgnieść w miseczce widelcem.Grzy-
-bki zalać wrzątkiem,odsączyć,pokroić w paski,jajo ugotować,obr-
-ać i posiekać,a papryczkę chilli posiekać na talarki.Wszystko dodać do dużej salaterki i wymieszać skrapiając sosem słodko-kwaśnym lub z limonki.

Tagi:

jajko sosy jajka