Sposób przygotowania:
Sałatka z wytrawną fasolą i wędzonymi pysznościami
Do gotującej się wody (góra 3 kubki) dodajemy 1 łyżeczkę soli i 2 czubate łyżeczki kurkumy, następnie wrzucamy pół paczki mrożonej ciętej zielonej fasoli i gotujemy przez ok. pół godziny. Do ostudzonej fasoli dodajemy pokrojony w kostkę biały wędzony ser (pół opakowania), podzielony na cząstki łosoś wędzony na gorąco (1 opakowanie), pocięte w paseczki surowe warzywa - pól średniej czerwonej papryki i 1 średnią czerwoną cebulę - a następnie połówki 12 koktajlowych pomidorków. Mieszankę polewamy sosem jogurtowo-chrzanowym, który przygotowujemy w następujący sposób: do 4 łyżeczek jogurtu naturalnego dodajemy 2 czubate łyżeczki chrzanu, 4 szczypty oregano, 4 szczypty czubrycy zielonej i 1 szczyptę chili, po czym wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec można każdą porcję (wyjdą 3 spore porcje) dodatkowo oprószyć odrobiną czubrycy zielonej lub oregano - wedle gustu.