Sposób przygotowania:
Sałatka ze smażoną cukinią i rukolą
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić na nim lekko cebulę z czosnkiem. Cukinię obrać (jak ktoś woli, to może zostawić skórkę) i pokroić w niezbyt grube paski.Dodać ją do cebuli z czosnkiem. Dodać też sól, pieprz i bazylię. Wymieszać i smażyć tak długo, aż cukinia lekko zmięknie. Dodać do niej rukolę i bardzo krótko razem smażyć (wystarczy, że liście rukoli lekko przywiędną). Cukinię z sałatą zdjąć z patelni i lekko przestudzić. Kukurydzę odsączyć, pomidorki przekroić na 4 części, rzodkiewki i ogórka pokroić w półplasterki. Kukurydzą, pomidorkami, ogórkiem i rzodkiewkami posypać sałatkę. Całość w razie potrzeby oprószyć lekko solą.