Sposób przygotowania:
Sałatka ze steku z warzywami
Wszystkie składniki marynaty mieszamy (nie dodajemy soli!) i dokładnie obtaczamy w niej mięso. Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na noc. Następnego dnia wyjmujemy mięso z lodówki na godzinę przed smażeniem, aby uzyskało temperaturę pokojową. Warzywa Hortex gotujemy w lekko osolonej wodzie, odsączamy na sitku, trzymamy w cieple. Paprykę i cebulę kroimy drobno, pomidorki kroimy na pół. Na półmisku układamy warzywa. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wkładamy stek, odsączony nieco z marynaty i smażymy po 4 minuty z każdej strony. Stopień wysmażenia steku zależy od tego, jak lubimy, ale im dłużej będziemy smażyć, tym mięso będzie twardsze. Po usmażeniu odkładamy mięso na 3-4 minuty, aby "odpoczęło". Mięso kroimy w plastry i układamy na sałatce, polewamy resztą marynaty, a na wierzchu układamy roszponkę. Natychmiast podajemy.