Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka ze szparagów po bawarsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać do cielęciny, drobiu i gotowanych ryb.

Sałatka ze szparagów po bawarsku

Składniki:

Sałatka ze szparagów po bawarsku

 

  • 1 kg szparagów
  • 120 ml majonezu
  • 5 dag gotowanej szynki
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki bitej śmietany
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki sosu Worcester

Sposób przygotowania:

Sałatka ze szparagów po bawarsku
Szparagi obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Pokroić na małe kawałki. Majonez wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i kilka kropel sosu Worcester. Posolić i pocukrzyć do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.