kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Salceson

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

nie ma jak swojska wędlina...

Salceson

Składniki:

Salceson

 

Sposób przygotowania:

Salceson
Głowę świńską pociąć, oczyścić, dobrze wymoczyć w wodzie z solą i gotować do miękkości około 3 godzin aż mięso odpadnie od kości. Jak wystygnie obieramy z kości i kroimy na większe kawałki. Jak wolimy chudszy nie dodajemy tłustego mięsa. Dolewamy wywaru z gotowania do mięsa. Obieramy także czosnek i wyciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Można wylać na blaszkę do zastygnięcia i wstawić do lodówki. Ja wpadłam na inny pomysł, po prostu wlałam do torebki foliowej i zawiązałam i do lodówki. Na drugi dzień nadaje się do krojenia. Polecam – bardzo smaczny

Tagi:

przyprawy