Sposób przygotowania:
Salceson 8
Ciasto ciemne Żółtka ubić ze śmietaną. Następnie dodać dżem, kakao i sodę oczyszczoną. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę z białek delikatnie mieszamy. Ciasto odstawiamy i robimy do niego ciasto jasne tzw. kruszonkę. Ciasto jasne Margarynę rozpuścić z cukrem gdy dobrze się rozpuści dodać mąkę i energicznie mieszając zrobić tzw. kruszonkę. Odstawić do wystygnięcia po tym czasie dodać do przygotowanego ciasta ciemne i lekko łyżką wymieszać.Ciasto podzielić na pół. Piec osobno w temp 180 przez 30 minut. Biszkopt Podane składniki ubić. Piec 25 minut w temp.180 Masa śmietankowa Ugotować budyń na mleku z dodatkiem cukru. Następnie utrzeć margarynę na puch dodawać ostudzony budyń Przełożenie ciasta Jeden blat ciasta ciemne - 1/2 masy - biszkopt w którym wycinamy kółka i zalewamy rozpuszczona galaretkę - reszta masy - ciasto ciemne - wierzch można polać polewą
marietta